Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Anul editorial sătmărean – 2009
Sergiu Lenghel  - Vineri, 12 Februarie 2010

Toţi autorii celor 170 de cărţi publicate anul trecut la Satu Mare au primit câte o diplomă de merit de la organizatorii manifestării culturale „Anul editorial sătmărean – 2009”, găzduită de Filarmonica „Dinu Lipatti”. Vorba reclamei: „Le-am dat şi lor, că-i superofertă”!


 

În lipsa directorului Direcţiei pentru Cultură, George Vulturescu, plecat la Zalău pentru o întâlnire cu ministrul Culturii, cei implicaţi în organizarea acestui eveniment au luat loc în prezidiu şi au început şirul discursurilor despre sprijinul pe care cultura sătmăreană ar trebui să-l primească din partea autorităţilor, situaţia în care se află Biblioteca Judeţeană fiind adusă din nou în discuţie.
 

 

Directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop, a reamintit că în curând se vor împlini trei ani de când sediul bibliotecii din Piaţa Libertăţii a fost „arestat”.

 

Pornind de la situaţia bibliotecii, directorul Teodor Ardelean, cel care conduce Biblioteca din Baia Mare, a ţinut un discurs despre cum se conduce o asemenea instituţie, fiind la un moment dat apostrofat din public de un angajat al bibliotecii sătmărene, un cunoscut PRM-ist, care l-a întrerupt spunându-i că „la Satu Mare nu putea face nici el mai mult decât s-a făcut”.

 

Replica nu a întârziat să apară, băimăreanul afirmând că dacă se supără va înfiinţa un sediu al Bibliotecii „Petre Dulfu” şi la Satu Mare.
 

 

Manifestarea a mai cuprins o expoziţie de cărţi şi lansarea Buletinului Bibliografic „Anul Editorial 2009”, realizat de un colectiv al Bibliotecii Judeţene şi al Direcţiei pentru Cultură.

2873 vizite
Distribuie pe